Tip 1: Reinig of vervang het filter

Stof en vuil hopen zich niet alleen op in het stofreservoir, maar ook in het filter. Doordat hier lucht doorheen stroomt, zal een vol en verstopt filter de inademing belemmeren. Kijk in de handleiding van de stofzuiger hoe je het filter schoonmaakt. Het filter moet één keer per jaar worden vervangen. Doe dit op tijd zodat je in de beste staat kunt blijven genieten van de stofzuiger.

Tip 2: Volledig opladen

Wanneer de batterij van de steelstofzuiger bijna leeg is, heeft dit invloed op de zuigkracht van de stofzuiger. Als je een grote schoonmaakklus hebt waarbij je de beste zuigkracht nodig hebt, zorg dan dat je accu volledig is opgeladen. Laad de batterij volledig op zodat je de zuigkracht niet beïnvloedt.

Tip 3: Reinig de stofbak

Het is belangrijk om de stofbak op tijd te legen, anders neemt de zuigkracht van de stofzuiger flink af. Naast het legen van de stofbak raden wij u aan om de stofbak regelmatig grondig te reinigen. Droog de stofbox goed af met water of een beetje zeepsop. Zo weet je zeker dat al het vuil wordt verwijderd.

Tip 4: De zuigstang schoonmaken

Tijdens het stofzuigen komen er uiteindelijk klein speelgoed, elastiekjes of andere kleine voorwerpen in de stofzuiger terecht. Maar deze kleine stukjes materiaal kunnen ook vast komen te zitten in de zuigstang en een verstopping vormen. Het is erg belangrijk om de zuigstang regelmatig te controleren op vastzittend vuil en deze te verwijderen.

Tip 5: De borstel

De borstel in het mondstuk van de stick cleaner draait mee. Helaas blijven er soms haren vastzitten op deze roterende borstel. Hierdoor is hij niet meer makkelijk te roteren en is ook het vermogen van de steelstofzuiger om stof van de grond te zuigen verslechterd. De borstel kan meestal uit het mondstuk worden verwijderd. Knip vervolgens voorzichtig al het haar af met een schaar.

Copyright © 2023 De Beste Steelstofzuiger. Alle rechten voorbehouden.