Steelstofzuiger met kruimeldief

De stofbak, accu en motor bevinden zich in de onderste helft van de handgreep bij deze draadloze steelstofzuigers. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de stofzuiger laag. Dit maakt het stofzuigen van vloeren bijzonder aangenaam.

Bij dit type stofzuiger zit de kruimelzuiger aan de onderkant van het handvat. Je haalt hem in één keer naar beneden. Met een handstofzuiger stofzuig je makkelijker van kleinere oppervlakken en hoogtes.

Bekijk alle Steelstofzuigers met geintegreerde kruimeldief (link naar blog)

2 in 1 stofzuiger

Bij deze draadloze steelstofzuiger bevinden de stofbak, batterij en motor zich bovenop de steel, dicht bij de steel. Het hoge zwaartepunt maakt het gemakkelijker om boven je hoofd te stofzuigen.

Deze steelstofzuigers bouw je eenvoudig om tot kruimelzuigers. Meestal hoeft u alleen het handvat te verwijderen. Het meegeleverde mondstuk maakt het makkelijker om de stofzuiger op verschillende manieren te gebruiken, zoals op trappen en voor meubels.

Stofzuiger met snoer

Snoerstofzuigers hebben een stofzak of stofemmer op het handvat. Ze zijn veel zwaarder dan draadloze stofzuigers. En onder meer de gebruiksvriendelijkheid wordt verminderd.

Snoerstofzuigers hebben meer zuigkracht dan draadloze stofzuigers. En omdat ze geen batterijen hebben om op te laden, verbruiken ze minder energie.

Snoerstofzuigers worden in Nederland zelden verkocht. 

Denk ook aan het volgende bij het kopen van een steelstofzuiger.

Kleine stofafscheider

Stofzuigers hebben stofreservoirs variërend van 0,3 liter tot ruim 1 liter. Dit is veel kleiner dan een normale stofzuiger (gemiddeld ruim 2 liter). Hoe kleiner de stofbak, hoe meer je hem moet legen. Dit is vies werk en niet aan te raden als je allergisch bent voor huisstofmijt.

licht

Het gewicht van de stofzuiger ligt tussen de 2 en 4 kg. Een gemiddelde stofzuiger weegt zo’n 6,5 kg. Maar met een stofzuiger duw je altijd het hele gewicht van het apparaat naar voren. Dus langdurig stofzuigen met een steelstofzuiger kan erg zwaar zijn.

lawaai

Houd er rekening mee dat de meeste stofzuigers nogal luidruchtig kunnen zijn.

Copyright © 2023 De Beste Steelstofzuiger. Alle rechten voorbehouden.