Gebruik de juiste steelstofzuiger voor de klus, en dat kan allemaal in een oogwenk veranderen. Een draadloze steelstofzuiger is de go-to voor het bestrijden van haren van huisdieren op de vloer, meubels en zelfs wat vast kan komen te zitten in hoeken en aan het plafond. Daarom gaan we je in deze blog alles vertellen wat je moet weten om de beste draadloze steelstofzuiger tegen huisdieren haar in je eigen huis te kiezen. Volg ons terwijl we je kennis laten maken met onze topkeuzes voor draadloze steelstofzuigers in elke prijsklasse, en tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je precies welke perfect is voor jouw huis. Bekijk ook de top 5 steelstofzuigers van 2021!

Waar moet je aan denken bij het uitzoeken voor een steelstofzuiger als je huisdieren hebt?

Voor onze angstige huisdieren zijn er ook stille stofzuigers. Wanneer uw hond of kat als een gek tekeer gaat bij het stofzuigen is het raadzaam een stille stofzuiger aan te schaffen. Dankzij de stille stofzuiger kun je samen genieten van het schoonmaken van de vloeren, tenzij ze je nu in de weg durven te staan!

De meeste stofzuigers zijn geschikt voor katten en honden. Omdat haar meestal veel overeenkomsten heeft, zijn er niet veel specifieke stofzuigers voor een van de twee. Voor deze twee dieren is een speciale steelstofzuiger een gemak.

Er zijn veel merken die uitstekende stofzuigers maken met huisdier specifieke eigenschappen. Zo maakte Dyson wederom vooruitstrevende modellen. Bosch, Samsung, Miele en AEG zijn ook de moeite waard om eens naar te kijken. Hieronder noemen een 5 tal huisdiervriendelijke steelstofzuigers.

Hoe zijn we tot onderstaande onderzoeksresultaten gekomen?

Allereerst hebben we een aantal stofzuigers geselecteerd, die ideaal zijn voor dierenharen. We hebben gekeken naar de belangrijke factoren die van belang zijn bij het stofzuigen met dieren in huis.

De belangrijke factoren:

 • Geluidsniveau (in decibel)
 • Meegeleverde borstels
 • Zuigkracht
 • Filters en stofuitstoot

1.  Dyson Cyclone V10 Animal

In de basismodus is de batterijduur 45 tot 60 minuten en gebruik je Dyson Cyclone V10 Animal om het hele huis in één keer te stofzuigen. De basisstand is 1 van de 3 standen van deze steelstofzuiger en de krachtige motor is voldoende voor bijna alle stofzuigklussen. Heb je hardnekkiger vuil, zoals een grote stofwolk of stofzuig je het tapijt? Gebruik dan de middelste of zelfs turbostand. Met de mini-turboborstel tover je een steelstofzuiger om tot een krachtige kruimelzuiger. In de 0,76 liter grote stofbak kunnen zelfs dierenharen gemakkelijk verdwijnen. Als je een krachtige stofzuiger wilt met een lange batterijduur en een accessoire dat speciaal geschikt is voor dierenharen, dan is dit een goede keuze voor jou.

Hygiënisch en gemakkelijk te legen

Dyson scoorde niet alleen technisch hoog, maar hield ook rekening met alles in de use case. Met het kliksysteem kan de stofbak boven de prullenbak eenvoudig, snel en hygiënisch geleegd worden.

Digitale V10-motor

Dyson’s Digital V10-motor produceert een constante zuigkracht. Koude lucht wordt aangezogen om de temperatuur te verlagen. Hierdoor draait de motor met een snelheid van 125.000 toeren per minuut.

Drie zuigstanden

Drie zuigstanden zorgen ervoor dat je nooit zonder zuigkracht komt te zitten. Zo kun je bijvoorbeeld harde vloeren stofzuigen in een ecologische omgeving en tapijten in een tussenomgeving. Zet de turbostand aan om hardnekkig vuil weg te zuigen. 

Plus- en minpunten

 • De krachtige V10 motor zorgt voor 45 – 60 minuten onafgebroken stofzuigen, in de laagste stand.
 • De gemotoriseerde miniborstel en zachte afstofborstel maken deze stofzuiger een goede tegenstander voor dierenharen.
 • Beschikt over een extra krachtige turbostand om vloerkleden en laagpolig tapijt mee schoon te maken.
 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluidsniveau van 87 decibel zeer veel lawaai.
 • De turbostand vraagt erg veel energie van de accu, als je deze stand inschakelt gaat de accu maar 7 minuten mee

2. Miele Triflex HX1 Cat & Dog Obsidiaanzwart

De batterijduur van één uur maakt Miele Triflex HX1 Cat & Dog Obsidian Black geschikt voor grotere schoonmaakklussen. Zo stofzuig je met een volle accu niet alleen de woonkamer, maar ook de keuken en slaapkamer. Met de geïntegreerde dief grijp je de favoriete bank van je kat met de meegeleverde mini-turboborstel. De mini-turboborstel maakt de stofzuiger ideaal voor het opzuigen van dierenharen. Doordat het mondstuk lichtgevend is, kun je nauwkeurig de positie van het stof onder de bank zien. Met flexibele kierenzuigmonden kom je gemakkelijk op moeilijk bereikbare plekken, zoals plinten, zonder te bukken. Dan berg je de steelstofzuiger netjes en overzichtelijk op in de wandoplader.

Plus- en minpunten

 • Geschikt voor dierenharen dankzij de draaiende borstels en meegeleverde mini turboborstel.
 • Dankzij het HEPA 15-filter zeer geschikt voor mensen met een stofallergie.
 • Zeer veelzijdig in gebruik dankzij de kruimelzuiger die je loskoppelt van de steel.
 • Wordt niet geleverd met een parketborstel, dus stofzuig je harde vloer met beleid.
 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluid van 80 decibel zeer veel lawaai.

3. BOSCH BBH3ZOO25 Flexxo 4 ProAnimal Rood

Heb je een huisdier die flink onthaart? Dan heb je misschien een specifiek mondstuk nodig om dierenharen op bed, bank of tapijt snel weg te zuigen. Bosch BBH3ZOO25 Flexxo 4 ProAnimal heeft hier goed op ingespeeld. Met een speciale dierenborstel kunt u de stof opvangsnelheid van vuilresten met 30% verhogen. Met de geïntegreerde accessoir kit heb je in elke situatie direct het juiste mondstuk en verkort je de tijd om dierenhaar te verwijderen. Deze rode Bosch steelstofzuiger biedt opbergruimte voor meubelborstels, meubelzuigmonden en uitbreidbare spleethulpmiddelen die direct op de stofzuiger kunnen worden aangesloten. Zo reinig je bijna alle oppervlakken flexibel, snel en grondig: van onder de bank tot aan het plafond. Met de geïntegreerde kruimelzuiger maak je ook kozijnen en werkbladen goed schoon. De elektrische dierenborstel is geschikt voor het reinigen van alle soorten vloeren.

Met een krachtige 25 volt accu stofzuig je met de Bosch BBH3ZOO25 Flexxo 4 ProAnimal maar liefst 55 minuten continu. Kies 2 vermogensstanden voor oppervlakken die makkelijker of moeilijker schoon te maken zijn. Het RobustAir-systeem van BBH3ZOO25 zorgt voor hoge reinigingsprestaties, zelfs als de container vol is. Daarnaast is de BBH3ZOO25 onderhoudsvriendelijk; het filter is wasbaar en de borstel is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken.

Plus- en minpunten

 • Krachtige dierenharenborstel
 • Alle accessoires altijd binnen handbereik
 • Werktijd tot wel 50 minuten
 • Geluidsniveau van 76 db is vrij luid
 • De zuigkracht is gemiddeld

4. Hoover H-FREE 100 HF122RH

Met Hoover H-FREE 100 HF122RH maak je eenvoudig verschillende soorten vloeren stofvrij. De stofzuiger is geschikt voor hardhouten vloeren en laagpolig tapijt. Dankzij de parketborstel voorkom je krassen op de vloer. Wil je fragielere meubels schoonmaken? Gebruik dan een zachte afstofborstel. Met een laag gewicht van 2,6 kg en een batterijduur van 40 minuten reinig je gemakkelijk grote oppervlakken. Voor kleinere schoonmaakklusjes komt een geïntegreerde kruimelzuiger goed van pas. Dankzij het mondstuk met led-verlichting maak je zelfs donkere plekken schoon. Zet de stofzuiger vervolgens op een handige parkeerplek.

Plus- en minpunten

 • De borstel is speciaal ontworpen voor gebruik op parketvloeren.
 • Zeer veelzijdig in gebruik dankzij de kruimelzuiger die je los koppelt van de steel.
 • De LED-verlichting op de zuigmond verbetert het zicht op donkere plekken, zoals onder het bed of de bank.
 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluid van 86 decibel zeer veel lawaai.
 • Bevat geen turboborstel, dus dierenharen of grove tapijten maak je minder gemakkelijk schoon.

5. Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Philips SpeedPro Max Series 8000 XC8049/01 is niet alleen een krachtige en gemakkelijk te onderhouden staande stofzuiger. De PowerCyclone 10-motor is een van de krachtigste motoren van Philips. Op de laagste stand stofzuig je 70 minuten en op de turbostand gaat de accu 28 minuten mee. Er zijn twee redenen waarom stofzuigers gemakkelijk te onderhouden zijn: het motorfilter is wasbaar en het display geeft aan wanneer dit moet of wanneer het uitblaasfilter moet worden vervangen. De zuigmond kan stof uit alle richtingen zuigen en door het led-licht zie je precies waar het stof zich bevindt. Als je op zoek bent naar een krachtige stofzuiger die gemakkelijk het hele huis kan stofzuigen, dan is dit een goede keuze voor jou.

Plus- en minpunten

 • Lange gebruiksduur van 70 minuten op de normale stand en 28 minuten op de hoogste stand zodat je ononderbroken de klus afmaakt.
 • De zuigmond met LED-verlichting is aan alle kanten open en zuigt hierdoor aan alle kanten vuil en stof op.
 • De PowerCyclone 10 motor zorgt voor een hogere zuigkracht dan andere steelstofzuigers van Philips.
 • Het stofreservoir moet je door de inhoud van 0,6 liter regelmatig legen.
 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluidsniveau van 84 decibel zeer veel lawaai.

Maak de juiste keuze voor je huisdieren.

Om de juiste keuze te maken bekijk je reacties online. Of je gaat zelf naar de (Online) winkel. Kijk naar de evaluatie en ervaring van de gebruikers, het zal achteraf nuttig zijn. Op deze manier kun je al de commentaren, negatieve en positieve reacties zien, en je zult niet verrast zijn. Volg je gevoel en zorg voor jezelf. Het leven is al druk genoeg, waarom zou je het jezelf niet wat makkelijker maken?

Copyright © 2023 De Beste Steelstofzuiger. Alle rechten voorbehouden.